Policajti vypátrali vykrádača rodinných domov

26.10.2009 Celý región

Policajti zo Sniny vypátrali páchateľa, ktorý má na svedomí štyri septembrové vlámania do rodinných domov v Snine.
Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody je obvinený 55 ročný muž z Bardejova. K prvej krádeži došlo 3.9.2009 na Ulici Jána Botu. Počas dopoludnia prišiel obvinený k jednému z domov a cez bránku prešiel do zadnej časti ku vchodovým dverám. Využil nepozornosť obyvateľov domu a vošiel dnu cez neuzamknuté vchodové dvere. Následne prešiel do kuchyne, ukradol rôzne šperky zo žltého kovu a odišiel preč. Tieto následne odpredal a peniaze použil pre svoju potrebu. Spôsobená škoda je vo výške 2 500, -€.
K druhej krádeži sa dopustil 16.9.2009 dopoludnia, kedy sa vlámal do jedného rodinného domu na Palenčiarskej ulici. V zadnej časti dvora na rodinnom dome rozbil okno do kuchyne, cez ktoré vošiel dnu. Dom prehľadal a zo spálne ukradol rôzne šperky zo žltého kovu a peniaze rôznych mien. Škoda je vyčíslená na 1 560. - €.
Ešte v ten istý deň sa vlámal do ďalšieho domu a to na Kollárovej ulici. V zadnej časti domu na prízemnom okne do pivnice vytrhol ochrannú sieťku proti hmyzu a cez otvorené okno vošiel do pivnice. Odtiaľ po schodoch sa dostal do obývačky, kde zo stola ukradol notebook a z kuchyne ukradol druhý notebook. Škoda je vyčíslená na 1 010. - €.
Štvrtý dom vykradol 29.9.2009 tiež v dopoludňajších hodinách. Na Ulici kpt. Nálepku prešiel cez otvorenú branú k zadnej časti jedného z domov. Vypáčil okno špajze, cez ktoré aj vošiel dnu. Následne vyšiel do detskej izby v podkroví odkiaľ zobral notebook a videokameru s brašňou. Škoda v tomto prípade bola vyčíslená na 900. - €.
Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby.
 

Vyberte región